Ontdek welk type zonwering het best bij jou past!

04 feb 2019

Dankzij degelijke zonwering voor buiten warmt je woning niet op tot saunatemperaturen en heb je geen last van felle zon op je laptop- of tv-scherm. De voordelen van zonwering zijn dus duidelijk, maar welk type is het meest geschikt in jouw situatie? In dit artikel lees je uit welke soorten zonwering je bij Renson kunt kiezen. 

1. Doekzonwering voor elke toepassing 

Renson heeft een bijzonder uitgebreid aanbod aan zonwerende screens voor ramen. Zo heb je de keuze uit verschillende materialen voor je doek, en zijn de kleurenopties legio. Je kunt de uitstraling van het doek dus perfect afstemmen op de stijl van je woning. Bovendien is de doekzonwering transparant, waardoor je het zicht naar buiten behoudt en je huis geen donkere grot wordt. Laat ook in de zomer en lente gerust je raam openstaan terwijl de zonwering naar beneden is, want de screens weren vervelende insecten

Renson heeft doekzonwering voor vrijwel alle soorten ramen. Een overzicht! 

  • Doekzonwering voor verticale ramen: dankzij het gepatenteerde ritsprincipe is de Fixscreen van Renson bestand tegen windstoten tot 130 km/u.  

  • Verticale doekzonwering met ventilatie: stijlvolle doekzonwering in combinatie met Invisivent-ventilatieroosters – met Fixvent heb je twee vliegen in één klap! 

  • Horizontale doekzonwering: ook voor schuinliggende beglazing, dus ideaal voor veranda’s en lichtstraten. 

  • Doekzonwering voor schuiframen: Slidefix schuift automatisch open in de richting van het raam. Zo blijft je (hoek)schuifraam ook mét zonwering perfect bruikbaar als doorgang naar buiten. 

  • Doekzonwering voor hoekramen: beide zijden van de Panovista-doekzonwering worden tegelijk af- of opgerold. Je geniet van een panoramisch uitzicht, zonder storende geleiders in de hoek.

2. Zonwerende schuifpanelen 

De Loggia-schuifpanelen hebben een aluminium kader met drie mogelijke invullingen: strakke aluminium lamellen, warme houten lamellen of een zonwerend glasvezeldoek. Bovendien heb je de keuze uit een manuele of gemotoriseerde bediening.  

3. Architecturale zonwering  

Dit type is ongetwijfeld het summum van esthetische zonwering. De Brise-soleil van Renson maken permanent deel uit van de structuur van een gebouw en dragen bij aan het design. Ze worden dan ook steeds op maat van je project gemaakt. 

Benieuwd naar de realisaties met deze verschillende soorten zonwering? Vraag hier een brochure aan!