dinsdag 18 december 2018

Case study: Strak en toch authentiek dankzij Renson Panovista Max en Linarte

 
De gebroeders Feys zagen in het ouderlijk huis de ideale nieuwe locatie om de burelen van hun bouwbedrijf in onder te brengen. Maar in plaats van de woning in fermette stijl op te offeren voor een complete nieuwbouw, verbouwden ze die volgens een geslaagde combinatie van klassiek en modern. De woning zelf werd volledig gestript en opengewerkt om er een uit de kluiten gewassen uitbouw aan te kleven. Zo strak en modern als die nieuwe uitbreiding is, zo authentiek blijft de oorspronkelijke ‘kast’ van de woning behouden. Met de oorspronkelijke gevelstenen in een nieuw likje verf matcht dit wonderwel met het nieuwe volume.

Wit en zwart zijn de contrasterende kleuren van dat nieuwbouw gedeelte. Het witte pleisterwerk combineert perfect met het zwarte schrijnwerk en de dito nieuwe Linarte verticale gevelbekleding van Renson. De grote raampartijen – met het glas-op-glas-hoekraam als absolute eyecatcher – zorgen voor een open gevoel en een overvloed aan daglicht in de burelen. Om de binnentemperaturen op warme dagen toch draaglijk te houden, werden de ramen ineens ook voorzien van windvaste buitendoekzonwering. Ook die screens dragen bij aan de strakke look van deze vernieuwbouw. Doekkasten en zijgeleiders zijn weggewerkt achter het pleisterwerk, en aan uitzicht wordt er zelfs met de screens naar beneden via het glas-op-glas-hoekraam niets ingeboet. De Panovista Max doekzonwering van Renson ritst immers op de hoek samen wanneer die neergelaten wordt. Van geleiders of kabels is er dus op de hoek geen sprake.