Waar kan ik meer info vinden over een specifieke vraag of antwoord in tabblad ‘Configurator’? +

Naast iedere vraag kan u klikken op een vraagteken. Hier vindt u meer info omtrent de vraag en mogelijke antwoorden.
U kan dezelfde info ook terugvinden door in de rechterkant van uw scherm op ‘Productinformatie’ te klikken. De getoonde informatie is degene van het antwoordveld dat u op dat moment heeft geselecteerd.

Hoe kan ik een toegevoegde orderlijn wijzigen? +

Naast iedere toegevoegde orderlijn staat een potlood. Klik op dit potlood en de toegevoegde orderlijn wordt links ingeladen in de configurator. Pas aan waar nodig en klik onderaan tabblad ‘Configurator’ op ‘Wijzigen’.

Hoe kan ik meerdere varianten van 1 orderlijn snel toevoegen? +

Naast iedere toegevoegde orderlijn staat een potlood. Klik op dit potlood en de toegevoegde orderlijn wordt links ingeladen in de configurator. Pas aan waar nodig en klik onderaan tabblad ‘Configurator’ op ‘Toevoegen’.

Hoe kan ik een toegevoegde orderlijn verwijderen? +

Selecteer de orderlijnen die u wil verwijderen door op het witte vierkant naast deze orderlijn te klikken en klik daarna bovenaan op het vuilbakje.
Indien u alle orderlijnen wil verwijderen, klik dan op het witte vierkant naast ‘Aantal’ (alle orderlijnen worden hiermee aangevinkt) en klik daarna op het vuilbakje.

Hoe kan ik een promocode registreren? +

Indien uw bedrijf in aanmerking komt om promokortingen te verkrijgen, zal u in tabblad ‘Configurator’ een productgroep kunnen selecteren met omschrijving ‘Promotie-acties’. Klik op deze productgroep en beantwoord alle vragen. Klik op ‘Toevoegen’ en vraag een offerte aan. Na enkele minuten ontvangt u een offerte waarop een offertenummer staat. Dit offertenummer heeft telkens volgende vorm: ##/######.

Hoe kan ik een offerte met promokorting verkrijgen? +

Indien uw bedrijf in aanmerking komt om promokortingen te verkrijgen, dient u eerst een promocode te registreren. Hoe u dit doet vindt u onder ‘Hoe kan ik een promocode registreren?’.
Configureer de producten waarvoor u een offerte wil aanvragen en vul onderaan ieder product dat in aanmerking komt het offertenummer in (zonder ‘/’) dat u heeft verkregen bij de registratie van de promocode.
TIP: u kan het oorspronkelijke dossier waarin u de promocode heeft geregistreerd verder gebruiken om ook de producten in te configureren. Wanneer u de promocode heeft geregistreerd en de offerte heeft gekregen, kan u deze orderlijn gewoon verwijderen uit het ‘Productoverzicht’. Klik nadien op ‘Productgroep wijzigen’ en selecteer de juiste productgroep van het product waarvoor u een offerte wil aanvragen. Vergeet het offertenummer van de registratie niet in te vullen bij ieder product!

Hoe kan ik een order met promokorting plaatsen? +

Indien uw bedrijf in aanmerking komt om promokortingen te verkrijgen, dient u eerst een promocode te registreren. Hoe u dit doet vindt u onder ‘Hoe kan ik een promocode registreren?’.
Configureer de producten waarvoor u een order wil plaatsen en vul onderaan ieder product dat in aanmerking komt het offertenummer in dat u heeft verkregen bij de registratie van de promocode.
TIP: u kan het oorspronkelijke dossier waarin u de promocode heeft geregistreerd verder gebruiken om ook de producten in te configureren. Wanneer u de promocode heeft geregistreerd en de offerte heeft gekregen, kan u dit product gewoon verwijderen uit het overzicht met toegevoegde producten. Klik nadien op ‘Productgroep wijzigen’ en selecteer de juiste productgroep van het product waarvoor u een order wil plaatsen. Vergeet het offertenummer van de registratie niet in te vullen bij ieder product!

In welke productgroep kan ik mijn product terugvinden? +

In het tabblad ‘Configurator’ vindt u bovenaan de productgroepen een zoekveld. Vul hier de naam van uw product in. e-REPS toont u de zoekresultaten. Tussen haakjes vindt u ook de productgroep waarin dit product zich bevindt. Het is mogelijk dat u voor bepaalde producten meerdere resultaten krijgt. Door te klikken op het product wordt u automatisch naar tabblad ‘Configurator’ van dit dossier geleid.
Opgelet: u kan geen producten uit verschillende productgroepen in 1 aanvraag groeperen. U dient hiervoor verschillende dossiers aan te maken.
Uiteraard kan u ook op de gewenste productgroep klikken en uw product zoeken door te klikken op de antwoordenlijst van de vraag ‘Product’.

Hoe kan ik een gekozen kleurcode vervangen door een andere kleurcode? Kan dit voor verschillende orderlijnen tegelijk? +

Klik op het potlood naast de orderlijn waarvan u de kleurcode wil vervangen. Klik op het vergrootglas en klik op de gewenste kleur. Klik op ‘Selecteer’ in de zoektabel en klik vervolgens op ‘Wijzigen’ onderaan de configuratie om deze te wijzigen.
Indien u een bepaalde kleurcode wenst te vervangen voor alle orderlijnen waarin deze kleurcode voorkomt, klik dan op ‘Vervang alle’ in de zoektabel en bevestig. Orderlijnen met een andere kleurcode worden niet gewijzigd.

Hoe kan ik een gekozen doekcode vervangen door een andere doekcode? Kan dit voor verschillende orderlijnen tegelijk? +

Klik op het potlood naast de orderlijn waarvan u de doekcode wil vervangen. Klik op het vergrootglas en klik op het gewenste doek. Klik op ‘Selecteer’ in de zoektabel en klik vervolgens op ‘Wijzigen’ onderaan de configuratie om deze te wijzigen.
Indien u een bepaalde doekcode wenst te vervangen voor alle orderlijnen waarin deze doekcode voorkomt, klik dan op ‘Vervang alle’ in de zoektabel en bevestig. Orderlijnen met een andere doekcode worden niet gewijzigd.

Hoe kan ik een onvolledige configuratie bewaren? En hoe kan ik deze opgeslagen configuratie verder bewerken? +

Indien uw configuratie nog niet volledig is, maar u dit concept wil bewaren, drukt u op de knop ‘Concept bewaren’ onderaan de configuratie. Met de knop ‘Concept bewerken’ kan u deze configuratie terug oproepen en verder aanvullen of bewerken.
Opgelet: telkens u op de knop ‘Concept bewaren’ klikt, wordt het vorige bewaarde concept overschreven.

Hoe kan ik de productgroep wijzigen? +

Wanneer u zich in een bepaalde productgroep bevindt, kan u via de knop ‘Productgroep wijzigen’ een andere productgroep selecteren. Dit is enkel mogelijk zolang geen orderlijnen toegevoegd werden aan het ‘Productoverzicht’.

Hoe kan ik info toevoegen of notities maken bij een bepaalde productgroep? +

Nadat u een productgroep geselecteerd hebt, kan u via het tabblad ‘Notities’ rechts op het scherm allerhande informatie toevoegen die verband houdt met de geselecteerde productgroep. Om een notitie toe te voegen dient u eerst op de knop ‘Bewerken’ te drukken. Nadien slaat u uw notitie op via de knop ‘Opslaan’. De info die u hier toevoegt zal zichtbaar zijn in alle dossiers waar u met deze productgroep werkt. Deze inhoud kan ook geraadpleegd en bewerkt worden door alle gebruikers gekoppeld aan hetzelfde klantnummer.

Hoe kan ik een service order plaatsen? +

U kan een service order plaatsen via het origineel dossier of via een nieuw dossier in e-REPS.
Via het origineel dossier:
Opgelet, u kan enkel een service order plaatsen in een dossier dat status ‘Afgehandeld’ heeft. Indien u een service order wenst te plaatsen voor een order dat een andere status heeft gelieve een Renson-medewerker te contacteren.

1. U zoekt het origineel dossier op via ‘Overzicht’
  2. Via tabblad ‘Communicatie’ voegt u een nieuw bericht toe van het type ‘Service request’. Dit registreert automatisch een klacht. De status wijzigt van ‘Afgehandeld’ naar ‘In service’.
  3. Renson post een nieuw document in tabblad ‘Communicatie’ van het type ‘Garantie document’. Dit document bevat volgende gegevens:
    • Alle garantienummers
    • Productnaam
    • Afmetingen – kleur – kant bediening
    • Artikelnummers van de onderdelen
Dit document ontvangt u ook in uw mailbox. U kan de gegevens in de garantielijst gebruiken bij het plaatsen van uw bestelling in ‘Configurator’.
  1. In tabblad ‘Configurator’ configureert u het gewenste product. Dit kan via ‘Volgens garantienummer’. Dit garantienummer vindt u terug op de orderbevestiging, factuur of op het garantiedocument in het tabblad ‘Communicatie’ of in uw mailbox. Indien u geen garantienummer hebt, kan u ‘Volgens afmetingen’ kiezen en bij ‘Garantienummer’ het ordernummer invullen. In combinatie met de afmetingen zoeken wij het garantienummer voor u op. Indien u het veld ‘Uw referentie’ invult in tabblad ‘Configurator’ vervangt dit de referentie van het oorspronkelijke order. Het service order krijgt dan een andere referentie dan het originele order. Indien dit veld blanco blijft zal het service order de referentie van het oorspronkelijke order overnemen.
  2. Klik op ‘Bestelling plaatsen’.

Via een nieuw dossier:
  1. U start een nieuwe aanvraag, kiest de gewenste productgroep en selecteert het product ‘Service’.
  2. In tabblad ‘Configurator’ configureert u het gewenste product. In e-REPS kan u bestellen ‘Volgens garantienummer’. Dit garantienummer kan u terugvinden op de orderbevestiging of factuur. Indien u geen garantienummer hebt, kan u ‘Volgens afmetingen’ kiezen en bij ‘Garantienummer’ het ordernummer invullen. In combinatie met de afmetingen zoeken wij het garantienummer voor u op.
  3. Klik op ‘Bestelling plaatsen’.
Indien u ook een klacht wenst te registreren, kan u in tabblad ‘Communicatie’ een bericht toevoegen van het type ‘Klacht’.