Geniet van frisse lucht binnenshuis met raamventilatie

Via raamventilatie komt verse lucht op een natuurlijke manier binnen in je woning via de droge ruimtes, zoals je woon- en slaapkamer. Deze raamverluchtingen worden subtiel in de gevel geïntegreerd. De akoestische demping krijg je er bovenop. Wie denkt nog dat een raam openzetten de ideale manier is om te verluchten?

Hoe werkt raamventilatiE

De nieuwe generatie raamverluchtingen voert verse lucht gecontroleerd aan. De zelfregelende terugslagklep voorkomt storende koude tocht, terwijl de raamverluchting ook ontwikkeld is voor verhoogd akoestisch comfort. De Invisivent Air- en Comfort-raamverluchtingen van Renson worden gestuurd door het slimme ventilatiesysteem Healthbox 3.0. Zo ventileer je efficiënt en energiezuinig.

Duurzame topkwaliteit
Duurzame topkwaliteit
Minimalistisch design
Minimalistisch design
Makkelijk onderhoud
Makkelijk onderhoud
Eindeloze personalisatie
Eindeloze personalisatie

Gezonder wonen door raamventilatie

Vervuilde, vochtige binnenlucht buiten laten en verse buitenlucht naar binnen halen. Dat zijn de fundamenten voor een gezond binnenklimaat. Je voorkomt vochtproblemen in huis en in het slechtste geval schimmelvorming. En dat bespaart je heel wat potentiële gezondheidsklachten, zoals keelpijn, een verstopte neus, hoesten en niezen, of zelfs een benauwd gevoel. De verse lucht via je raamventilatie verdrijft vocht en houdt je gebouw – en je lichaam – gezond.

Gezonder wonen door raamventilatie

Geniet van frisse lucht en bespaar energie met raamventilatie

Je raamventilatie spoelt je woning met frisse buitenlucht en verbetert zo de luchtkwaliteit binnenshuis. Dat gebeurt bovendien erg energiezuinig. De natuurlijke luchttoevoer gebruikt geen elektrisch aangedreven elementen. Daarenboven wordt de toevoer van verse lucht gecontroleerd. De zelfregelende terugslagklep voorkomt dat er te veel koude buitenlucht je woning binnen komt en je daardoor meer moet stoken. Zo ventileer je goed en energiezuinig.

Vraag jouw brochure aan - Raamventilatie

Vraag je brochure aan

Benieuwd naar de mogelijkheden van raamventilatie?

Doe inspiratie op in onze productbrochure  

Wat zijn de voordelen van raamventilatie?

Een gezond binnenklimaat zonder energieverbruik en zonder opzichtige roosters. Dat zijn enkel voordelen. En daar stop raamventilatie niet. Je krijgt er nog enkele verrassende, nuttige en bovenal aangename troeven bovenop.

  • Raamventilatie of raamverluchting is de ideale oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.
  • De haast onzichtbare raamroosters halen verse lucht in huis binnen, terwijl ze discreet en stijlvol in de gevel zijn ingewerkt. Door de kleur af te stemmen op de raamprofielen garandeer je een subtiel resultaat.
  • Het eenvoudige en uitgekiende design maakt de raamventilatieroosters erg onderhoudsvriendelijk. Zo geniet je met nog meer gemak van gezonde binnenlucht.

Ventilatieroosters

Ventilatieroosters op de ramen, deuren of in de muren helpen je huis gezond te houden. In een goed geïsoleerde woning vormen ze de ideale uitweg voor vervuilde binnenlucht. Tegelijk komt verse buitenlucht via deze weg binnen. Met ventilatieroosters ben je zeker van een goede luchtcirculatie en vermijd je vochtproblemen – en alle gevolgen van dien – in je huis.

Meer informatie

Ventilatieroosters

Raamventilatie met een stijlvol design en discrete verwerking

Je lichaam dankt je voor de gezonde binnenlucht, maar je oog wil ook wat? Geen enkel probleem. De raamverluchtingen zijn zorgvuldig ontworpen voor een optimale integratie in de gevel. De discrete verwerking levert een stijlvol totaalbeeld op. Je architectuur is dus niet langer een excuus om niet in te zetten op ventilatie.

Meer informatie

Raamventilatie met een stijlvol design en discrete verwerking

Raamventilatie en een mechanisch ventilatiesysteem

Maximaal effect uit je raamventilatie halen? Combineer je raamverluchtingen met een vraaggestuurd ventilatiesysteem C, zoals de Renson Healthbox 3.0. De natuurlijke luchttoevoer ondersteunt de mechanische afvoer van vervuilde binnenlucht via de natte ruimtes. Zo krijg je op elk moment precies genoeg verse lucht binnen. In elke kamer in je huis.

Onderhoud van raamventilatie

Reken je op een natuurlijke toevoer van verse lucht? Weet dat stof en vuil zich kunnen verzamelen in en aan je raamverluchtingen.
Om de stroom van buitenlucht optimaal en continu te houden, reinig je de roosters jaarlijks. Ook in combinatie met mechanische ventilatie zoals een C-systeem.

Waarom kiezen voor raamventilatie van Renson®?

Sinds 1909 staat Renson voor uitgekiend design met bewezen impact. Ook de raamverluchtingen van Renson blinken uit in hun uitgekiend design.
Van optimale en subtiele integratie in de gevel tot maximaal wooncomfort dankzij de zelfregelende terugslagklep en de akoestische demping.
Onze R&D maakt het verschil voor jouw dagelijkse leven.