Je ventilatiesysteem zelf plaatsen of niet?

22 jan 2019
Wanneer je een nieuw ventilatiesysteem nodig hebt en een beetje handig bent, overweeg je misschien om het toestel zelf te plaatsen. Dan laat je jou best begeleiden door een vakman. Het kost namelijk veel geld om een toestel dat fout werd geïnstalleerd, te corrigeren. Bovendien verbruikt een slecht geplaatst systeem meestal meer dan een systeem dat wel aan alle vereisten voldoet. Dit artikel helpt je geeft je advies wanneer je zelfbouw overweegt.

Goede raad is goud waard

Met een flinke dosis geduld en het juiste gereedschap om bijvoorbeeld doorvoeren te boren, kan een handige Harry aan de slag om zijn ventilatiesysteem zelf te installeren. Toch moet je in je achterhoofd houden dat je gezondheid straks afhangt van dit toestel, en je dus het best niet op installatiekosten bespaart. Als je besluit het systeem zelf te plaatsen, vraag je best eerst raad aan een professional. De Renson Ambassadors staan alvast klaar om je vragen te beantwoorden.

Correct inregelen is cruciaal

De meeste doe-het-zelvers kunnen de kanalen van hun ventilatiesysteem wel zelf leggen, maar de inregeling van het toestel (de debieten op de juiste waarden instellen) is minder vanzelfsprekend. Hetzelfde geldt voor de eindcontrole. De Renson Ambassadors kunnen je begeleiden om zoveel mogelijk zelf te installeren. Ze voorzien je van een legplan voor de ventilatiekanalen en komen nadien jouw ventilatiesysteem inregelen en zorgen voor het nodige ventilatieverslag. Zo bespaar je budget én ben je verzekerd van een goed werkend systeem.

Wist je dat …

  • … Renson enkel samenwerkt met installateurs die uitstekend door hen zijn opgeleid?
  • … je een beroep kunt doen op Renson Ambassadors die mensen begeleiden die zelf hun handen uit de mouwen willen steken?
Neem gerust contact op met een Renson Ambassador in jouw buurt voor de nodige hulp bij je installatie!