FAQ - Veelgestelde vragen

Wanneer een dossier de status ‘Offerte’ heeft, kan dit nog steeds aangepast worden. Via het navigatiemenu (tandwiel) in de dossierbalk bovenaan vindt u de optie ‘Bewerken’.  Deze dossierbalk met navigatiemenu is steeds zichtbaar, ongeacht in welk tabblad u zich bevindt. Wanneer u hier de optie ‘Bewerken’ kiest, zal de status van uw dossier wijzigen naar ‘Bewerken’. U beschikt nu over de mogelijkheid om uw aanvraag in het tabblad ‘Configurator’ te wijzigen.
Om een offerte aanvraag om te zetten naar een order, dient u eerst de status van uw dossier te wijzigen van ‘Offerte’ naar ‘Bewerken’. Dit kan u doen via het navigatiemenu (tandwiel) in de dossierbalk bovenaan de pagina. Hier vindt u de optie ‘Bewerken’. U beschikt nu over de mogelijkheid om in het tabblad ‘Configurator’ de bestelling te plaatsen. In tabblad 'Historiek' vindt u alle eerdere aanvragen. Hoe u deze kan openen in tabblad ‘Configurator’, kan u vinden bij 'Hoe kan ik een eerder aangevraagde offerte bestellen?’.
U kan een dossier kopiëren op 2 verschillende manieren. Indien u zich in het overzicht van alle dossiers bevindt, klik dan op het tandwiel van het te kopiëren dossier en klik dan op ‘Kopiëren’.
Indien u zich reeds in het te kopiëren dossier bevindt, klik dan op het tandwiel in de dossierbalk en klik dan op ‘Kopiëren’.
In beide gevallen wordt u onmiddellijk doorverwezen naar het tabblad ‘Informatie’ van het nieuwe dossier. Automatisch wordt dezelfde informatie overgenomen van het gekopieerde dossier, alsook het ‘Productoverzicht’ in tabblad ‘Configurator’. U kan uiteraard de gewenste aanpassingen doen. Noch de berichten in ‘Communicatie’, noch de ‘Historiek’ worden mee gekopieerd.
Indien u bepaalde dossiers nauwgezet wilt opvolgen, kan u deze als ‘Op te volgen’ markeren. Dit doet u door in het overzicht het sterretje voor het WebID aan te klikken. Het sterretje wordt geel. Uw ‘op te volgen’ dossiers blijven steeds bovenaan in het overzicht staan.
In het overzicht kan u met de filter op zoek gaan naar een bepaald dossier in functie van de informatie die u gekend is. U kan zoeken met volgende filters:
  • Alles: U kan een willekeurige term opgeven (webid, klantnaam, klantnummer, een woord uit de referentie,…). De filterfunctie zal u voorstellen doen, en zal deze per type zoekterm groeperen.
  • WebID: Indien u het WebID kent, kan u hierop zoeken. Dit is een unieke nummer per dossier en geeft u bijgevolg onmiddellijk het gewenste zoekresultaat.
  • Klant: Hiermee kan u op klantnaam zoeken.
  • Klantnummer: Indien dit door u gekend is, kan u eveneens op klantnummer zoeken.
  • Uw referentie: U kan ook zoeken op referentie (of een deel ervan).
  • Dossiernummer: Het dossiernummer stemt overeen met het documentnummer van de laatst gepubliceerde offerte of orderbevestiging door Renson op e-Reps. Aan de hand van dit nummer, kan u eveneens een dossier gaan zoeken.
De zoekfunctie zal u de 10 meest relevante resultaten tonen. Indien het gewenste resultaat niet gevonden wordt, dient u uw zoekopdracht te verfijnen.
Indien u reeds een aantal orderlijnen in uw dossier heeft toegevoegd, maar hier nog niet klaar mee bent, kan u uw dossier een status toekennen om aan te geven dat dit nog niet afgewerkt is. Het betreft hier de status ‘Onvolledig’. Klik hiervoor op het tandwiel in de dossierbalk en selecteer ‘Markeer als onvolledig’.
Via ‘Document zoeken’ (zie witte navigatiebalk bovenaan) kan u heel gericht naar een document zoeken. Vul de referentie of het dossiernummer in en u krijgt meteen een overzicht met alle documenten die tot dit dossier behoren.
Opgelet: vermijd spaties na de omschrijving!
U kan dit doen op voorwaarde dat er zich nog niets bevindt in het tabblad ‘Communicatie’. U dient het dossier even te selecteren en op de knop met het tandwieltje te klikken. Klik hier op ‘Markeer als ‘Geannuleerd’’. Indien er zich wel al iets bevindt in tabblad ‘Communicatie’, kan u de status enkel markeren als ‘Afgehandeld’. Hoe u dit doet, kan u lezen bij ‘Kan ik bestaande dossiers zelf als status ‘afgehandeld’ markeren?’
U kan dit doen op voorwaarde dat er zich al iets bevindt in het tabblad ‘Communicatie’. U dient het dossier even te selecteren en op de knop met het tandwieltje te klikken. Klik hier op ‘Markeer als ‘Afgehandeld’’. Indien er zich nog niets bevindt in tabblad ‘Communicatie’, kan u de status enkel markeren als ‘geannuleerd’. Hoe u dit doet, kan u lezen bij ‘Kan ik bestaande dossiers zelf als status ‘geannuleerd’ markeren?’