FAQ - Veelgestelde vragen

• Bijlage: toevoegen van een bijlage. Dit mogen alle types bestanden zijn. Handig om bv. schetsen, afbeeldingen of plannen toe te voegen.
  • E-mail: versturen van een e-mail. U kan een e-mail versturen naar iedereen die u wenst, ook naar meerdere personen tegelijk en personen die geen toegang hebben tot e-REPS. Plaats een komma tussen ieder emailadres.
  • Klacht: indien u een klacht wenst te registreren. Meer info vindt u bij ‘Hoe kan ik een klacht registreren’.
  • Opmerking: vrije tekst die u kan toevoegen en die u in staat stelt om te communiceren met een Renson-medewerker en/of iedereen die toegang heeft tot dit dossier.
  • Service request: indien u een service order wenst te plaatsen. Meer info vindt u bij ‘Hoe kan ik een service order plaatsen?’.
Indien u doelgroep ‘Intern’ selecteert, kan iedere gebruiker gekoppeld aan hetzelfde klantnummer dit bericht lezen. Opgelet: een Renson-medewerker kan dit bericht dan niet lezen.
Indien u wordt gevraagd een bijlage toe te voegen aan het dossier of indien u dit zelf wenst kan u verschillende bestanden toevoegen aan uw aanvraag. U kan dit doen in tabblad ‘Communicatie’. Klik op ‘Toevoegen’ en selecteer type ‘Bijlage’. Vervolledig alle invulvelden en klik bij ‘Bestand’ op ‘Choose File’. Eenmaal uw bestand geselecteerd, dient u enkel nog op ‘Opslaan’ te klikken. Indien u meerdere bestanden wenst toe te voegen, herhaal deze actie dan.
Zelf toegevoegde bijlagen kan u zelf verwijderen of deactiveren. Klik in tabblad ‘Communicatie’ van uw dossier op het tandwieltje en klik dan op ‘Deactiveren’. Uw bijlage wordt verwijderd.
Via tabblad ‘Communicatie’ kan u een bericht van het type ‘Opmerking’ maken. Deze opmerking wordt verstuurd naar uw Renson-contactpersoon.  Indien deze persoon daarop reageert, zal u mail ontvangen in uw mailbox met de melding dat er is geantwoord op uw opmerking.
Via tabblad ‘Communicatie’ kan u een bericht van het type ‘E-mail’ versturen. U kan meerdere geadresseerden invullen. De geadresseerden kunnen eenvoudig antwoorden op uw e-mail. Deze antwoorden worden dan verstuurd naar het e-mailadres gekoppeld aan uw e-REPS-gebruikersnummer.
Ja, de tegenpartij krijgt een e-mail met de melding dat er geantwoord is op een bericht dat hij/zij heeft verstuurd.
Beide berichttypes laten u toe een klacht te registreren. Bij een ‘Service Request’ wordt tabblad ‘Configurator’ echter opnieuw vrijgegeven waardoor u de mogelijkheid krijgt een service order te plaatsen.
Via tabblad ‘Communicatie’ kan u een nieuw bericht toevoegen van het type ‘Klacht’. Deze klacht wordt behandeld door een Renson-medewerker.
U kan een service order plaatsen via het origineel dossier of via een nieuw dossier in e-REPS.
Via het origineel dossier:
Opgelet, u kan enkel een service order plaatsen in een dossier dat status ‘Afgehandeld’ heeft. Indien u een service order wenst te plaatsen voor een order dat een andere status heeft gelieve een Renson-medewerker te contacteren.

1. U zoekt het origineel dossier op via ‘Overzicht’
  2. Via tabblad ‘Communicatie’ voegt u een nieuw bericht toe van het type ‘Service request’. Dit registreert automatisch een klacht. De status wijzigt van ‘Afgehandeld’ naar ‘In service’.
  3. Renson post een nieuw document in tabblad ‘Communicatie’ van het type ‘Garantie document’. Dit document bevat volgende gegevens:
    • Alle garantienummers
    • Productnaam
    • Afmetingen – kleur – kant bediening
    • Artikelnummers van de onderdelen
Dit document ontvangt u ook in uw mailbox. U kan de gegevens in de garantielijst gebruiken bij het plaatsen van uw bestelling in ‘Configurator’.
  1. In tabblad ‘Configurator’ configureert u het gewenste product. Dit kan via ‘Volgens garantienummer’. Dit garantienummer vindt u terug op de orderbevestiging, factuur of op het garantiedocument in het tabblad ‘Communicatie’ of in uw mailbox. Indien u geen garantienummer hebt, kan u ‘Volgens afmetingen’ kiezen en bij ‘Garantienummer’ het ordernummer invullen. In combinatie met de afmetingen zoeken wij het garantienummer voor u op. Indien u het veld ‘Uw referentie’ invult in tabblad ‘Configurator’ vervangt dit de referentie van het oorspronkelijke order. Het service order krijgt dan een andere referentie dan het originele order. Indien dit veld blanco blijft zal het service order de referentie van het oorspronkelijke order overnemen.
  2. Klik op ‘Bestelling plaatsen’.

Via een nieuw dossier:
  1. U start een nieuwe aanvraag, kiest de gewenste productgroep en selecteert het product ‘Service’.
  2. In tabblad ‘Configurator’ configureert u het gewenste product. In e-REPS kan u bestellen ‘Volgens garantienummer’. Dit garantienummer kan u terugvinden op de orderbevestiging of factuur. Indien u geen garantienummer hebt, kan u ‘Volgens afmetingen’ kiezen en bij ‘Garantienummer’ het ordernummer invullen. In combinatie met de afmetingen zoeken wij het garantienummer voor u op.
  3. Klik op ‘Bestelling plaatsen’.
Indien u ook een klacht wenst te registreren, kan u in tabblad ‘Communicatie’ een bericht toevoegen van het type ‘Klacht’.